Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(16:50'de güncellendi)

ABD hisse senetleri, ekim ayından bu yana en hızlı iki günlük yükselişini gerçekleştirdikten sonra geri çekilirken, yen güç kazandı. Altın yükselişini dördüncü güne taşıdı ve Çin hisseleri yukarı yönde hareket etti.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, New York saati ile 09:30'da, yüzde 0.1 aşağıda seyrediyordu. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 arttı. Çin'de Şanghay Bileşik endeksi bir ayın en yüksek seviyesine tırmandı. Yen dolar karşısında yüzde 0.1 güçlenerek 102.19 seviyesine çıktı. Brezilya reali ve Macaristan forinti, gelişen piyasa apra birimlerindeki düşüşlere öncülük etti. ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi fazla değişmeyerek yüzde 2.68'de kaldı. Altın yüzde 0.9 değer kazanarak ons başına 1,274.50 dolara çıkarken, ABD doğal gazı yüzde 0.5 geriledi.

Fed Başkanı Janet Yellen, piyasaların son dönemde karışık gelen ekonomik verilerin Fed'in varlık alımlarını azaltma planını nasıl etkileyeceğini değerlendirdiği bir ortamda, yarın ilk yarı yıl para politikası konuşmasını yapacak. Hisse senetleri geçen hafta yükseldi ve bunun sonucu, küresel hisse senetlerinin bu yılki değer kaybı 1.6 trilyon dolara geriledi.

Sydney'de Perpetual Ltd. yatırım piyasaları araştırma müdürü Matthew Sherwood, "Durum yine hareketlendi, ancak bunun ardında çok fazla ivme yok," dedi ve "Yellen, son dönemde zayıf gelen istihdam verilerinin etkisi ile, önümüzdeki birkaç toplantıda, muhtemelen varlık alımlarını azaltılmasına ara verecek" şeklinde görüş bildirdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi'nde işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 300 günün ortalamasının yüzde 23 altındaydı. Endeks geçen hafta yüzde 0.8 yükseldi ve son üç haftada ilk haftalık çıkışını gerçekleştirdi.

(16:50'de güncellendi)