Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:50'de güncellendi)

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin bu yılın en büyük kazancının ardından, Fed Başkanı Janet Yellen'in yarınki parasal politika konuşması öncesinde dalgalı seyrediyor.

McDonald's Corp., ABD mağazalarındaki satışlarının üst üste üçüncü ayda gerilemesi ile yüzde 0.9 kaybetti. Sohu.com, analistlerin beklentilerinin altında kalan çeyreklik ciro açıklamasından sonra yüzde 2.3 geriledi. Yelp Inc. yüzde 2.5 yükselirken, Apple Inc. yüzde 1.9 kazandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1'den az gerileyerek New York saati ile 13:35'te 1,796.31 puan olurken, Dow Jones endeksi 20.72 puan, yani yüzde 0.1 kayıpla 15,773.36 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 hisselerinin işlem hacmi, son 30 günlük ortalamanın yüzde 9 aşağısında seyretti.

U.S. Bank Wealth Management kıdemli hisse stratejisti Jim Russell, "Sessiz bir gün bekliyoruz, piyasa muhtemelen yarınki Yellen'ın sunumuna hazırlanıyor. Yellen'ın ne söyleyeceğine yönelik biraz endişe olabilir. Üst üste gelen iki zayıf istihdam verisi ve gelişen piyasalarda son dönemde görülen volatilite hakkındaki sorulara ne cevap vereceğini izlemek ilginç olacak" ifadelerini kullandı.

S&P 500 Endeksi geçtiğimiz haftayı, merkez bankasının teşvikleri azaltmaya devam etmesi ve beklenenden düşük istihdam verisine rağmen piyasadaki ekonomik büyüme iyimserliği ile, Ekim'den bu yana en büyük iki günlük ralliyi yaptı ve yüzde 2.6 kazandı. Hisseler, Çin ekonomisinin ve ABD'de imalat sanayiinin beklenenden daha zayıf olmasıyla gelişen piyasalarda oluşan çalkantılar sonrasında 3 Şubat'ta en dik bir günlük düşüşü gerçekleştirmişti.

(20:50'de güncellendi)