Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc.'in yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Lloyd C. Blankfein, küresel büyüme tahminleri üzerinde Çin'in ekonomik büyümesinin "çok büyük sonuçları"nın olacağını savundu.

Çin'in büyüme hikayesinin önümüzdeki 30-40 yılın hikayesi olacağını söyleyen Blankfein, "Çin'de o büyümenin olmasına gerçekten ihtiyacımız var" dedi.

Blankfein, Çin'de hisselere garantörlük yapmaya başlayan ilk Wall Street şirketi olan Goldman'ın ülkeye daha fazla yatırım yapılması konusunda sağduyulu olacağını söyledi. New Yorklu bankanın Çin'de aynı zamanda özel sermaye, varlık yönetimi ve kurumsal aracı kurum şirketlerinin olduğunu belirtti.

Çok fazla kişi ve çok fazla yatırım yükleyerek aşırı fonlama yapılmasının hatalı olacağını savunan Blankfein, "Çin'de fırsatlarla birlikte şirkete orantılı bir şekilde büyümeyi istiyoruz" dedi.

Goldman geçtiğimiz yıl Çinli şirketlerin yurtdışında hisse satışına yardımcı olan 1 numaralı danışmanlık şirketi ve Çin'de yerel hisse ve hisse senedi bağlantılı tekliflere danışmanlık yapan 2. şirket oldu.

Çin ekonomisi 2013'te yüzde 7.7 ile 2012'dekiyle aynı oranda büyüme kaydetti. Ülkenin bu yıl yüzde 7.4 ile 1990'dan bu yana en yavaş büyümesini kaydedeceği tahmin ediliyor.