Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin en büyük bankası JPMorgan Chase&Co., Çin'de ekonomik büyümede istikrarın sağlanması ve değerlemelerin tarihi düşüklerden yükselmesiyle Çin hisselerinin muhtemelen yüzde 20 değerleneceğini öngördü.

Hazırlanan raporda "Tüm zamanların en düşük değerlemeleri ve mevsimsel faktörleri göz önünde bulundurarak Çin hisselerinin alınmasını tavsiye ettiklerini" söyleyen JPMorgan'ın Hong Kong'taki stratejistlerinden Michael Yu, "Büyümede mevsimselliğe bağlı olarak istikrar sağlanması ve piyasanın dikkatini yapısal reformlara çevirmesiyle, önümüzdeki haftalarda yüzde 15-20 sıçrama bekliyoruz" dedi.

Resmi imalat endeksinin Ocak'ta dünyanın en büyük 2. ekonomisinde yavaşlama sinyali vermesiyle Hang Seng China Enterprises Endeksi bu yıl yüzde 9.1 düştü ve değerleme de 5 yıllık ortalamanın yüzde 32 altına geriledi. Yu, satın alma yöneticileri endeksinin Mart ve Nisan'da daha yüksek gelebileceğini söyledi.

Yu'ya göre, ilerleme kaydeden ekonomik veriler, yatırımcıların, önümüzdeki ay yapılacak Ulusal Halk KOngresi'nden çıkacak politikalara odaklanmasına neden olabilir. Çin Komünist Partisi Kasım'da devlet konrolündeki sektörlerde özel sektör yatırımlarının yapılması ve tek çocuk politikasının gevşetilmesini de kapsayan, 1990'lardan bu yanaki en büyük ekonomik reform paketini açıkladı.

Goldman Sachs Group Inc.'in yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Lloyd C. Blankfein, küresel büyüme tahminleri üzerinde Çin'in ekonomik büyümesinin "çok büyük sonuçları"nın olacağını savundu.