Advertisement
HABERLER ABONE OL

(22:40'da güncellendi)

Batı Teksas petrolü (WTI), ABD'de ham petrol stoklarının arttığı spekülasyonları ve Fed Başkanı Janet Yellen'in teşvik azaltımına devam edileceği sinyallerini vermesiyle altı günün ilk düşüşünü kaydetti.

Vadeliler 12 sent geriledi. Yarın ABD'de Enerji Enformasyon Ajansı (EIA) tarafından açıklanacak olan ısınma ve dizel yakıtlarını içeren distile ürün stoklarının, Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, geçen hafta 2.5 milyon varil artması bekleniyor. Politika yapıcıları ekonomik büyümeyi güçlendirmek için tahvil alımını yavaşça azaltma planları yaparken, Yellen Fed Başkanı olarak ilk konuşmasını yaptı. Yellen teşvik azaltımı planlarını yineledi.

"WTI 100 dolar seviyesinde tutunuyor ve bu etkileyici," diyen New York merkezli Again Capital LLC'nin ortağı John Kilduff, "Piyasada bekle ve gör modu var ve dengeyi bulmuş gibi. Gözlerimiz fiyatları aşağı veya yukarı oynatabilecek manşetlerde olacak," diye görüş bildirdi.

Mart vadeli WTI kontratı Nymex'te 99.94 dolardan işlem gördü. Vadeliler dün 27 Aralık'tan bu yana en yüksek gün içi seviye olan 100.55 doları bulmuştu. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 2.4 altında seyretti.

Mart vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında yatay seyrederek varil başına 108.63 dolardan işlem gördü. İşlem hacmi son 100 gün ortalmasının yüzde 20 üstünde seyretti. WTI ile Brent petrol arasındaki fark 8.69 dolar olarak kaydedildi.

(22:40'da güncellendi)