Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Barclays Plc, 4. çeyrek kârının düşmesinin ardından bu yıl 12,000 kişiyi işten çıkaracak.

Barclays'in CEO'su Antony Jenkins, istihdam kesintisinin 7,000 kişilik kısmının İngiltere'de yapılacağını söyledi. Banka, 4. çeyrekte vergi öncesi kârının bir yıl önceki 1.4 milyar sterlinden 191 milyon sterline gerilediğini açıkladı. Banka 2013'te prim ödemeleri için 2.4 milyar sterlin ayıracak. Bu rakam geçtiğimiz yıl 2.17 milyar sterlindi.

Bankanın hukuki ve düzenleme cezalarıyl karşı karşıya kalması ve regülatörlerin daha sıkı sermaye kuralları uygulamasıyla, Jenkins 2015'te maliyeti 1.7 milyar sterlin azaltmak için istihdam kesintisi yapıyor. Jenkins, helire göre giderlerin 2013'te yüzde 63'ten yüzde 71'e çıkmış olmasına rağmen hedefe ulaşılacağına emin olduğunu dile getirdi.

Sektörün 100 yılın değişim sürecinden geçtiğini söyleyen Jenkins, "Bunun büyük kısmı teknoloji güdümlü" dedi.

Yatırım bankası 4. çeyrekte vergi öncesi 329 milyar sterlin zarar açıkladı. Barclays, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 760 milyar sterlin kâr elde etmişti. Sanford C. Bernstein Ltd.'ın analistlerinden Chirantan Barua, ABD'deki rakipleriyle yarışması için, bankanın daha fazla istihdam kesintisi yapmasının gerekebileceğini söyledi.