Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:05'te güncellendi)

Gelişen piyasalar endeksi, Çin'in beklenenden iyi gelen dış ticaret verisinin küresel ekonominin yavaşladığı endişelerini gevşetmesinin ardından 3 haftaya yakın en yüksek düzeyine çıktı; gelişmekte olan ülke paraları güçlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Londra saati ile 10:39 itibariyle yüzde 1 kazançla 953.96 puana çıkmasıyla 23 Ocak'tan bu yana en yüksek düzeyine işaret etti. China Constuction Bank Corp. yüzde 1.4 güçlenerek Hang Seng China Enterprises Endeksi'ne öncülük etti. Kuzey Kore'de iş yapan Hyundai Merchant Marine Co., Kuzey ve Güney Kore'nin 6 yıldır ilk kez üst düzeyde görüşmesiyle yüzde 8.8 değerlendi. OAO Gazprom, Rusya'nın Micex Endeksi'nin üç haftaya yakın en yüksek seviyesine çıkmasıyla yüzde 0.9 arttı.

Çin Gümrük Birliği'nin verilerine göre Çin ihracatı Ocak'ta yıllık bazda yüzde 10.6 artarak, Bloomberg anketinde çıkan yüzde 0.1'lik tahminin üstüne çıktı. Ülkede ithalat da yüzde 10 yükseldi. Fed Başkanı Janet Yellen dünkü konuşmasında ABD ekonomisinin büyümesinin toparlandığını ve merkez bankasının "ölçülü adımlarla" tahvil alımını azaltmaya devam edeceğini söyledi.

"Çin verileri gayet güven verici," diyen Londra merkezli Societe General SA'nın gelişen piyasa stratejileri bölümünün başındaki Benoit Anne, "Janet Yellen epeyce güvercin gibi olan bir ton kullandı ve politika yönünün rayında devam ettiğinin işaretini verdi," diye görüş bildirdi.

(16:05'te güncellendi)