Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Tır şoförü Ahmet Evegü'nün, 15 gündür süren kaşıntıları geçmeyince başvurduğu Konya'daki hastanede vücuduna tutunan 50 kene çıkarıldı.

Ahmet Evegü (29) Malatya'dan kayısı yüklediği tırla İzmir'e gitmek için yola çıktı. Yaklaşık 15 gündür sürekli kaşınan Evegü, vücudunda bir şeylerin dolaştığını fark etti. Bitlendiğini düşünen Evegü, kaşıntıları devam edince hastaneye başvurdu.

Evegü'nün yapılan ilk muayenesinde vücudunda kene olduğu tespit edildi. Hemen tedavi altına alınan Evegü'nün vücudunun çeşitli yerlerinden 50 kene çıkarıldı.


- Kaşıntıların nedenini "ilacın yan etkisi" düşüncesiyle önemsemedi

Ahmet Evegü, 15 gün önce başlayan kaşıntılarının her insanda olabileceği için normal olduğunu düşündüğü için doktora başvurmadığını söyledi.

Vücudunda örümcek gibi bir şey görünce ve kaşıntıları geçmeyince içine kuşku düştüğünü dile getiren Evegü, "Konya'ya kadar zor geldim. Hemen hastaneye koştum. Kullandığım ilaç nedeniyle kaşındığımı düşündüğüm için pek önemsememiştim. Vücudumda kene olduğunu öğrenince dünyam başıma yıkıldı. Öleceğimi düşündüm. Çok sarsıldım, üzüldüm. Kenelerin vücuduma nereden geldiğini bilmiyorum" diye konuştu.


- Kene, sıcak mevsimleri seviyor

Hastanenin Acil Hekimi Ahmet Arıcan ise bazı kene türlerinin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olduğunu ifade etti.

Hastayı takibe aldıklarını, gerekli kontrollerin yapılacağını anlatan Arıcan, kenenin sıcak mevsimleri sevdiğini, bu nedenle sıcak günlerde kene ile daha çok karşılaştıklarını kaydetti.

İlkbahar mevsiminde daha çok görülen kenenin, son günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Evegü'nün vücuduna tutunduğunu gördüklerini vurgulayan Arıcan, KKKA hastalığının halsizlik, ateş, bulantı, kusma gibi belirtilerinin olduğunu aktardı.

Kenelerin çok küçük olduğu için ilk başta farkedilemediğini ifade eden Arıcan, "Biz de ışık yardımıyla keneleri hastanın vücudundan çıkarttık" dedi.