Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bakır, Çin ekonomik büyümesinin yavaşladığı endişelerinin, dünyanın en büyük sanayi metalleri tüketicisinin talep görünümünün zayıflamasıyla 4 günün ilk düşüşünü kaydetti.

Üç ay vadeli kontrat Londra Metal Borsası'nda (LME) yüzde 0.3 kadar gerilemeyle ton başına 7,177 doları buldu ve Tokyo saatiyle 13:06'da ton başına 7,181 dolardan işlem gördü. Bakır bu sene yüzde 2.4 düştü.

Endüstri ve Enfermasyon Teknolojisi Bakan Yardımcısı Mao Weiming'in dün yaptığı açıklamaya göre, Çin 2014 sanayi üretimi büyüme tahminlerini geçen senenin yüzde 10'undan yüzde 9.5'e indirdi. HSBC Hodings Plc ve Markit Economics'in yarın öncü imalat verisini yayımlaması bekleniyor.

Tokyo merkezli Fujitomi Co.'nun analisti Kazujiko Saito, "Çin'in yavaşlayan büyümesi bakırın yükselişini durdurdu," diye görüş bildirdi.

Mart vadeli kontrat New York merkezli Comex'te yatay seyrederek pound başına 3.283 dolardan işlem gördü. Mayıs vadeli metal Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda yüzde 0.2 artışla ton başına 50,750 yuan (8,355 dolar) olarak kaydedildi.

LME'de çinko 17 Aralık'tan beri en uzun kazanç serisinde yükselişin 6. gününe girerken, nikel artışın 4. gününe girdi. Alüminyum, kurşun ve kalay yatay seyretti.