Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde rekorlarını geliştirmeye devam ediyor.

Şampiyonlar Ligi üst tura çıkma mücadelesinde deplasmanda Manchester City'i 2-0 yenerek çeyrek finale kalma yolunda önemli avantaj elde eden Barcelona'da penaltıdan attığı golle turnuvadaki gol sayısını 66'ya çıkaran Messi, yeni bir rekora daha imza attı.

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid formasıyla 66 kez fileleri havalandıran eski İspanyol golcü Raul'un "turnuvada bir takımda en çok gol atan futbolcu" unvanını egale eden Arjantinli yıldız, bu rekora da ortak oldu.

Uzun süren sakatlık döneminin ardından yeşil sahalara dönerek gollerine kaldığı yerden devam eden Lionel Messi, turnuvada bu sezon beş gol daha atması durumunda 71 golle yine Raul'e ait "Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan futbolcu" unvanını da egale etmiş olacak.

Raul, 1995 ile 2011 sezonları arasında Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 144 karşılaşamada 71 gol atmıştı. Lionel Messi ise 83 maçta 66 gole ulaştı. Rekor yarışının diğer iddialı ismi Cristiano Ronaldo ise 103 karşılaşmada 60 kez fileleri havalandırarak, rakibi Messi'yi takibini sürdürüyor.