Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed San Francisco Başkanı John Williams, faizlerin önümüzdeki yılın ilerleyen zamanlarına kadar sıfıra yakın kalacağını öngörerek, Fed'in yakın zamanda para politikasını bir süre daha gevşek tutma sözünü yeniden düzenlemesi gerekeceğini söyledi.

Williams'ın açıklamaları, Fed'in ileriye dönük rehberliğinde düzenleme çağrısında bulunan politika yapıcılara bir ses daha eklemiş oldu. Politika yapıcılar, Fed'in daha kalitatif bir rehberlik sunulmasını istiyor.

New York Üniversitesi'ndeki Money Marketeers'a konuşan Williams, ABD merkez bankasının, ekonomik gelişmelere nasıl tepki vereceğine dair niteliksek vurgu yapmasını istediğini dile getirdi.

İleriye dönük rehberliğin, halka, politika kararlarını anlamaları için daha iyi bir açıklama sunulmasını hedeflemesi gerektiğini savunan Williams, "Bu en iyi, belirli sayısal işaretler koymak yerine, ekonomik gelişmelere nasıl tepki vereceğimizi anlatarak olur" dedi.

Bu arada St. Louis Fed Başkanı James Bullard da ABD'de ekonominin bu yıl yüzde 3 büyüyeceğini, işsizliğin ise yıl sonunda yüzde 6'ya düşeceğini öngördü.