Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

UEFA Avrupa Ligi 2. turunda 20 Şubat Perşembe akşamı Juventus ile karşılaşacak Trabzonspor'da teknik sorumlu Hami Mandıralı, kendilerini zor bir 90 dakikanın beklediğini, ancak ellerindeki mevcut kadroyla yapmaları gerekeni yapacaklarını söyledi.

Trabzonspor teknik sorumlusu Mandıralı, zorlu mücadele öncesi karşılaşmanın yapılacağı Juventus Stadı'nda futbolcu Didier Zokora ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Gruplardan yenilgisiz çıktıklarını anımsatan Mandıralı, "Öncelikle burada olmak çok keyifli ve anlamlı. Karşımızda Juventus var. Biz takım olarak hazırlandık. Futbolcu arkadaşlarımız da üzerlerine düşen görevi yerine getirecek ve Trabzonspor'u temsil edecekler" dedi.

Trabzonspor formasıyla pek çok maça çıktığını, şimdi ise takımın başında olduğu hatırlatılan Mandıralı, "Trabzonspor'da sorumlu olmak çok kişiye nasip oldu, şimdi de bana oldu. Futbolculuk farklı bir şey. Juventus'un kıymetli ve büyük bir takım olduğunu biliyoruz. Fakat biz de iyi bir takımız. Duyguları bir kenara bırakıp, futbolcu arkadaşlarımız görevlerini yapacaklar. Bizi zor bir 90 dakika bekliyor. Elimizdeki mevcut kadroyla yapılması gereken her şeyi sahada yapacağız" diye konuştu.

İyi giden şeylerin değiştirilmeyeceğini ifade eden Mandıralı, şunları söyledi:

"Kötü giden şeyleri değiştirmemiz lazım. Son Karabük maçında güzel şeyler ortaya çıktı diye düşünüyorum. Takımımız fazlasıyla umut verici bir futbol oynadı. Oyundan kopmadı. Bizim oyuncularımız da kıymetli, zorlu bir maç olacak. Mevcut kadroya göre oyuncuları tercih edeceğiz. Kadroda değişiklik olacak mı görürsünüz. İnşallah alnımızın akıyla buradan çıkarız."



-"Juventus favori"

Rakipleri Juventus'un Avrupa Ligi için favori olup olmadığı sorusu yöneltilen Mandıralı, "Futbol sürprizler oyunudur. Ummadığınız zaman da ummadığınız takımlar büyük takımlara karşı kazanır. Juventus çok güçlü bir takımdır. Her zaman çok güçlü oyuncularla sahada yer almıştır. Dolayısıyla Juventus'u favori görüyorum. Biz de sahadaki oyunumuzla onlara karşı dik duracağız" yanıtını verdi.

Galatasaray'ın, Juventus'u bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden elemesi hakkında ne düşündüğü sorulan Trabzonspor teknik sorumlusu Mandıralı, "Bazen böyle tesadüfler oluyor. Ama Galatasaray'ın güçlü bir takım olduğunu, Avrupa şampiyonu olduğunu unutmasınlar" dedi.

Bir soru üzerine, oyuncuların Süper Lig ve Avrupa Ligi arasında duygularının karıştığını ifade eden Mandıralı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzonspor hepimizin gurur duyduğu bir Avrupa serüveni yaşadı. Gruplardan yenilmeden çıktı ki, bu bizi çok memnun etti. Dönem dönem form düşüklüğü yaşayan oyuncular olmuştur. Olağanüstü mücadele veriyorlar. Süper Lig ve Avrupa Ligi arasında duygular karışıyor. Avrupa sahnesi biraz farklı oluyor. Avrupa maçlarındaki performansı ve bakışları daha farklı oluyor."



-Mandıralı'dan Fiorentina mesajı

Trabzonspor teknik sorumlusu Mandıralı, İtalyanlara bir mesaj vererek, "Bir defa geldik. Şimdi ikinci defa geldik. Üçüncü defa da gelmek istiyoruz. Juventus'u elememiz durumunda 3. turda muhtemel rakiplerinden birisi Fiorentina olacak. Fiorentina ile karşılaşmak istiyoruz" dedi.


-Didier Zokora'nın görüşleri

Juventus'a karşı çok zor bir maç olacağının bilincinde olduklarını aktaran oyuncu Didier Zokora da "Şu anda İtalya'nın en iyi takımı. Pirlo, Vidal, Tevez gibi oyuncuları var. Biz de yeni hocamızla çıkış yakalamak istiyoruz. Böyle iyi bir takıma karşı bizim de iyi bir takım olduğumuzu hem Türkiye'de, hem de dünyada herkese göstermek istiyoruz. Bizi zorlu bir maç bekliyor. Elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.


-Bordo-mavili ekip hazırlıklarını tamamladı

Teknik sorumlu Mandıralı'nın basın toplantısının ardından bordo-mavili ekip, perşembe akşam maçın oynanacağı Juventus Stadı'nda son antrenmanını gerçekleştirdi.

İlk 15 dakikası basına açık antrenmanda, bordo-mavili oyuncular ısınma hareketlerinin ardından 5'e 2 top kapma çalışması yaptı.

Maç öncesi son idmana sakatlıkları bulunan ve Torino'ya getirilmeyen Malouda ve Bamba katılmadı. Antrenmana katılan Bosingwa'nın durumunun ise maç saatinde belli olacağı ifade edildi.

Karşılaşma öncesindeki son antrenmanı, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da izledi.