Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:50'de güncellendi)

Asya'nın en büyük ekonomisi Çin'de imalatın zayıflaması üzerinde Asya Borsalarının düşmesinin ardından yatırımcıların güvenli varlık arayışıyla Japon para birimine yönelmesiyle yen, 16 önemli para biriminin çoğu karşısında güçlendi.

HSBC Çin Öncü PMI verisinin beklenmedik ölçüde düşmesinin ardından yen, dolar karşısındaki kazançlarını artırdı. Avustralya doları düşüşü dördüncü güne taşırken, Güney Kore wonu da geriledi. Euro, Avrupa'da hizmet sektörü ve imalat göstergelerinde düşüş yaşanmasıyla dolar karşısında üst üste ikinci günde zayıfladı.

Bank of New York Mellon küresel piyasalar stratejistlerinden Michael Woolfolk, "Herhangi bir olumsuz Japonya verisi ve Japonya'nın görünümüne yönelik bir soru işareti, kesinlikle yen için olumlu görülüyor. ABD'de birçok olumsuz haber gördük ve hepsini kötü hava koşullarına bağlama eğilimindeyiz. Hava şartlarından fazlası da olduğuna yönelik hisler de mevcut" dedi.

Yen dolar karşısında büyük bir değişiklik göstermeyerek New York saati ile 12:14'te 102.35 yenden işlem görürken, dün yüzde 0.1 yükselmişti. Yen euro karşısında ise 18 Şubat'ta 141.03 yene kadar gerilemesinin ardından, bugün yüzde 0.3 tırmanarak 140.15 seviyesinde. Euro dolar karşısında yüzde 0.3 zayıflayarak 1.3693 dolarda.

(20:50'de güncellendi)