Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(11:00'de güncellendi)

Hisse senetleri ve emtia grubu, Çin'de özel sektörün açıkladığı imalat sanayi verisinin son yedi ayın en düşük seviyesine inmesinin ardından düşerken, Avustralya doları zayıfladı. Euro değer kaybetti ve Japonya tahvilleri ralli yaptı.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, Londra saati ile yüzde 0.5 aşağıda seyrediyordu ve son iki haftanın en hızlı kaybını yaşadı. Stoxx Europe 600 Endeksi, Fransa ve Almanya'nın imalat sanayi endekslerinin beklenenden daha fazla düşmesinin ardından yüzde 0.7'lik bir kayıp yaşadı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.2 geriledi. 24 emtiayı kapsayan S&P GSCI Endeksi yüzde 0.4 düştü. ABD Hazine tahvilleri son bir haftanın en hızlı düşüşünün ardından toparlandı ve Japonya'da beş yıl vadeli tahvillerin faizi 10 ayın en düşüğüne indi. Euro dolar karşısında 1.3699 seviyesine gevşerken, gelişen piyasa paraları değer kaybetti.

HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in açıkladığı Çin öncü imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksi (PMI) 48.3'e düştü. Böylelikle endeks ikinci ay üst üste geriledi ve 49.5 olan ekonomistlerin tahmininin altında kaldı. Yen, Japonya'da dış ticaret açığının Ocak ayında rekor seviyeye çıkmasının ardından değer kazandı. İthalat maliyetlerindeki artış, Başbakan Shinzo Abe'nin büyümeyi güçlendirme çabaları üzerinde baskı oluşturuyor. Almanya ve Fransa'da imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksleri (PMI'lar) beklenenden kötü çıktı. Bugün Euro Bölgesi imalat sanayi ve ABD işsizlik başvuruları verileri açıklanacak.

Hong Kong'da Credit Agricole CIB stratejisti Dariusz Kowalczyk, "İnsanlar küresel olarak, Çin ekonomisine ilişkin aşağı yönlü riski küçümsüyor," dedi ve "Ekonomi yalnızca yavaşlamıyor, aynı zamanda bu ülkede çok fazla finansal risk var. kriz olaılığı artıyor ve çok gerçek" şeklinde görüş bildirdi.

(11:00'de güncellendi)