Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:20'de güncellendi)

ABD hisseleri, yatırımcıların Ukrayna'daki gelişmeleri takip etmesi ve küresel büyüme görünümünü değerlendirmesi ile, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin erken saatlerdeki kayıpları azaltması sonrasında dalgalanıyor.

İnşaat şirketleri, Credit Suisse Group AG'nin PulteGroup Inc. ve Toll Brothers Inc.'in hisse notunu düşürmesi sonrasında geriledi. Herbalife Ltd. yüzde 8.1 kaybederken, Newmont Mining Corp. ve Barrick Gold Corp., altındaki yükseliş ile yüzde 2.1'in üzerinde tırmandı. EPL Oil & Gas Inc., Energy XXI (Bermuda) Ltd.'nin şirketi 1.5 milyar dolara alacağını onaylaması ile yüzde 29 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek New York saati ile 14:34'te 1,865.28 puan olurken, erken saatlerde yüzde 0.7'ye varan kayıplar yaşandı. Dow Jones endeksi ise 30.18 puan, yani yüzde 0.2 kayıpla 16,321.07 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 14 altında seyretti.

BB&T Wealth Management yöneticilerinden Walter Hellwig, "Çin'in yavaşlamasına yönelik korkular ve olası Rusya açılımı ile oldukça önemli bir satış gördük. Neler olacağına yönelik endişeler hâlâ yatırımcıların aklında ve bu nedenle ABD Hazine tahvilleri ve altın gibi güvenli varlıklara para yatırıyorlar. Öbür taraftan, hisselerin tamamen göz ardı edilmediğini de görüyoruz" dedi.

ABD hisseleri, Çin ekonomisi hakkındaki endişelerle bakırdan petrole birçok emtia varlıkları hisselerinin gerilemesiyle dün yüzde 0.5 kaybetti. Çin geçen hafta 1990'dan beri en zayıf seviye olan yüzde 7.5'lik ekonomik büyüme tahmininde bulundu.

(21:20'de güncellendi)