Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İsrail ile Gazze'deki direniş grupları arasındaki ateşkesin yeniden yürürlüğe girdiği açıklanan saatten bu yana, Gazze'den İsrail'in güneyine 16 füze atıldığı ileri sürüldü.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "dün akşam açıklanan ateşkesten bu yana, Gazze'deki Filistinli gruplar tarafından İsrail'in güneyine 16 füze atıldığı" belirtildi.

Saldırılarda ölen ya da yaralananın olmadığı ifade edilen açıklamada, Gazze'den atılan füzelerden 3'ünün Demir Kubbe füze savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

İsrail'e atıldığı iddia edilen füzelerin sorumluluğunu Gazze'deki Filistinli gruplardan üstlenen olmazken, İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Seraya el-Kudüs'ten yapılan açıklamada, ateşkes ilanından bu yana İsrail'e hiçbir füze atılmadığı bildirilmişti.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid el-Batş, dün yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ile Gazze'deki direniş grupları arasında 2012'de imzalanan ateşkes anlaşmasının yeniden yürürlüğe girdiğini ifade etmiş, ancak anlaşma ile ilgili herhangi bir ayrıntı vermemişti.