Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ukrayna'daki gerilim ve Çin'in beklentinin altında gelen verilerinin, Amerikan ekonomisindeki ilerlemeleri yansıtan verileri gölgelemesiyle New York Borsası bu yılki kazançlarını geri verdi.

United Technologies Corp., Pfizer Inc. ve American Express Co., Dow Jones Endeksi'ndeki 30 hissenin hepsinin düşmesiyle yüzde 2.4'ün üzerinde değer kaybetti. S&P'nin konut inşaatçıları endeksi yüzde 2.4 kayıpla 7. gününde de düşüş kaydetti. Dollar General Corp., kazanç tahminlerinin beklentinin altında olmasıyla yüzde 2.8 geriledi.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.2 kayıpla 1,846.34 puandan kapandı. Endeks, 7 Mart'ta 1,878.04 puandan rekor kapanışın 4 puan uzağına kadar tırmanması sonrasında kazançlarını geri verdi. Dow Jones Endeksi ise yüzde 1.4 düşüşle 16,109.89 puana indi. Her iki endeks de 3 Şubat'tan bu yanaki en sert düşüşünü kaydetti. Amerikan borsalarında 7.5 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 12 üzerinde seyretti.

ABD'den gelen verilerin bir hayli iyi olduğunu, ancak piyasanın bunu bu gün kabul etmeyi istemediğini söyleyen Miller Tabak&Co.'nun opsiyon stratejistlerinden Lillian Seidman, "Çin'e dair endişeler var ve Ukrayna da yardımcı olmuyor. Genel olarak satıcıları herekete geçirecek birçok faktör var" dedi.

S&P 500 Endeksi bu hafta Çin ekonomisindeki yavaşlama sinyalleri ve Ukrayna'daki krizin tırmanmasıyla yüzde 1.7 düşüşle bu yılı yüzde 0.1 ekside geçirdi.