Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:10'da güncellendi)

Standard & Poor's 500 Endeksi dün son beş haftanın en büyük düşüşünü yaşamasının ardından bugün dalgalanırken, ABD Hazine tahvilleri büyük bir değişiklik yaşamadı. Altın, yatırımcıların Ukrayna ile ilgili açıklamaları takip etmesi ile Pazar günü yapılacak olan referandum öncesinde yükseldi.

S&P 500 Endeksi New York saati ile 13:54'te yüzde 0.1 yukarıda seyrederek Ocak ayından bu yana en büyük haftalık düşüşü genişletti. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faiziyüzde 2.64 seviyesinde. Altın altı haftanın zirvesine tırmandı. Yen dolar karşısında yükselişin beşinci gününde. Bakır vadelileri, Çin'de ekonomiyi desteklemek için mali politikanın gevşetileceği söylentileri ile yükseldi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Londra'da bir araya gelirken, altı saatlik görüşmenin ardından Kırım'daki gerginliği giderebilecek bir sonuç çıkmadı.

Pioneer Investment Management Inc. fon yöneticilerinden John Carey, "Herkes Ukrayna gelişmelerini izliyor, Pazar günü yapılacak olan referandum öncesinde ne yapacağını bilmiyor. İnsanlar piyasanın iyi durumda olduğunu fark etmeye başladı" yorumunu yaptı.

S&P 500 dün yüzde 1.2 gerileyerek 3 Şubat'tan bu yana en dik düşüşü yaşadı ve 2014 yılı kazançlarını sildi. Endeks son beş günde yüzde 1.7 kaybederek Ocak ayından bu yana en dik haftalık düşüşe hazırlanıyor. S&P 500 7 Mart'ta tüm zamanların zirve rekorunu kırmıştı.

(21:10'da güncellendi)