Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:40'ta güncellendi)

Avrupa hisselerinin çoğu, yatırımcıların Fed Başkanı Janet Yellen'ın tahvil alım programı sona erdikten altı ay sonra faiz artırımına gidilebileceğini söylemesine ağırlık vermesiyle geriledi.

GlaxoSmithKline Plc, deney aşamasındaki akciğer kanseri ilacının kliksel araştırmada hedeflerine ulaşamamasıyla yüzde 1.6 düştü. Rheinmetall AG, Almanya'nın şirketin Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya ile olan yürütme anlaşmasını durdurması sonrasında son dört ayın en dik düşüşünü kaydetti. Munich Re, hisse geri alımı duyurmasından sonra yüzde 1.4 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'in altında bir artışla günü 327.67 puandan kapatırken, yükselen her hisseye karşılık iki hisse geriledi. Gösterge endeks, Fed'in aylık tahvil alımını 10'ar milyar dolar azaltmaya başlamasının ve Ukrayna'daki sorunların Rusya ve ABD arasındaki tansiyonu arttırmasıyla, 2 yıllık artıştan sonra 2014'te yüzde 0.2 geriledi.

Yellen, sözlü ileriye dönük yönlendirme politikalarının etkili olduğunu söylerken, yeni sözlü yönlendirmenin kalitatif olacağını ve geçmişe göre daha fazla bilgi sağlayacağını belirtti ve işsizlik oranından daha fazla şeylere bakacaklarını vurguladı. Yellen faiz oranlarının, alımlar sona erdikten altı ay sonra artırılabileceğini söyledi.

18 Batı Avrupa gösterge endeksinin 11'i bugün gerilerken, İngiltere'de FTSE 100 yüzde 0.5 düşüş yaşadı. Fransa CAC 40 yüzde 0.5, Almanya DAX ise yüzde 0.2 yükseldi.

(20:40'ta güncellendi)