Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ABD'de ikinci el konut satışlarının Şubat ayında Temmuz 2012'den beri en düşük seviyeye gerilemesiyle, sektörün toparlanmasında yavaşlık olabileceği işareti belirdi.

Washington'da bugün açıklanan verilerde, ikinci el konut satışları yüzde 0.4 gerilemeyle yıllık 4.6 milyona düştü. Bu veriler Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentileriyle aynı gerçekleşti. 2. el konut fiyatlarının geçen seneye göre yüzde 9.1 arttığı açıklandı.

Konut piyasasındaki geçen senenin ortasından beri gerçekleşen yavaşlama, borçlanma maliyetlerinde artışı, alım gücündeki azalışı, sınırlı istihdam büyümesini ve kötü hava koşullarını yansıtıyor.

Verinin açıklanmasından önce, "Hava koşullarından sonra satışların düzene girmesi biraz zaman alabilir," diyen New York merkezli Jefferies LLC'nin ekonomisti, "Konut satışları bu sene büyümeye devam edecek ama belki de geçen seneki ivmede değil. Artan mortgage faizleri talebi düşeren faktörlerden," şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri 4.5 milyon ile 4.76 milyon arasında değişim gösterdi. Bir önceki ayın verisi 4.62 milyonda revize edilmeden bırakıldı.