Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:20'de güncellendi)

ABD hisseleri, beklentinin üzerinde gelen öncü göstergeler ve Philadelphia Fed endeksi verilerinin ekonomik iyimserliği artırmasının, faiz oranlarının gelecek yıl ortalarında artırılabileceği yorumlarını bastırması ile bu hafta ilk defa yükseliyor.

Microsoft Corp., Morgan Stanley tarafından şirketin Office yazılımını Apple Inc. ürünü olan iPad için piyasa sunmasının, yıllık 1.2 milyar dolarlık getiri sağlayabileceğini açıklamasıyla yüzde 3.2 yükseldi. AT&T Inc. telefon hisselerindeki ralli ile yüzde 3.2 tırmanırken, Guess? Inc. yıllık gelir tahmininin analist beklentilerinin altında kalması ile yüzde 3.1 geriledi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek New York saati ile 15:09'da 1,869.76 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 87.54 puan, yani yüzde 0.5 yükselişle 16,309.71 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 4.2 üzerinde seyretti.

Williams Capital Group LP şef hisse traderı Stephen Carl, "Piyasa Yellen'ın açıklamalarını sindirdi ve hatta yokmuş gibi görmeye başladı. Ekonominin nasıl devam edeceğini görmemiz lazım. İnsanlar tekrar ekonomik büyüme sinyallerine odaklanmaya başladı" dedi.

Gösterge endeks dün, Fed Başkanı Janet Yellen'ın merkez bankasının tahvil alım programını bu sonbaharda sonlandırabileceği ve bundan 6 ay sonra da faiz artırımına gidebileceğini söylemesi ile yüzde 0.6 kayıp yaşadı.

(21:20'de güncellendi)