Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:50'de güncellendi)

Brent petrolü, Rusya'nın Ukrayna'yı ihlak etmesi nedeniyle uygulanan yaptırımların artırılmasının, ülkedeki petrol üretimi üzerinde hafif etki yapacağı söylentileri ile dördüncü haftalık düşüşe ilerliyor.

Brent bugün yüzde 0.6 yükselirken, 14 Mart'tan bu yana yüzde 1.4 gerileyerek Kasım'dan bu yana en uzun haftalık kayıp periyoduna hazırlanıyor. Brent dün, ABD'nin Rusya'ya yönelik daha fazla yaptırım açıklaması ile yükselmişti.

Londra'da bulunan VTB Capital analistlerinden Andrey Kryuchenkov, "Ukrayna'nın yarattığı riskler geçtiğimiz hafta boyunca yatırımcıların dikkatlerini hafifleyen temellere çevirmesi ile neredeyse tamamen silinmişti. Bireysel yasakların ve varlık dondurmalarının daha geniş çaplı enerji yaptırımlarına ulaşabileceği yönünde şüpheliyim" dedi.

Mayıs vadeli Brent petrolün varil fiyatı, Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında 62 sent artarak yerel saat ile 12:41'de 107.07 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile Batı Teksas türü ham petrol (WTI) arasındaki fark 7.81 seviyesinde. Fark dün son dört günde ilk defa genişleyerek 7.55 dolara yükselmişti.

Mayıs vadeli WTI petrolün varil fiyatı ise, Nymex'te 38 sent yükselerek 99.28 dolar oldu. Nisan vadeli kontrat dün, yüzde 0.9 gerileyerek 99.43 dolardan vadesini tamamladı. Tüm kontratlarda işlem hacmi, 100 günlük ortalamanın yüzde 36 altında seyretti.

(15:50'de güncellendi)