Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:50'de güncellendi)

Gelişen piyasa hisseleri, Çin imalatındaki beklenmedik düşüşün hükümeti büyümeyi desteklemek için adım atmaya sevkedeceği spekülasyonlarıyla yükselişin ikinci gününe girdi. Hindistan hisseleri rekora ralli yaptı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi New York saatiyle 10:23'te yüzde 1 artışla 953.95 puana çıktı. Şanghay Bileşik Endeksi Kasım'dan beri en büyük iki günlük kazancını kaydetti ve Çin para piyasası faizi yükselişin 8. gününe girdi. Sensex Endeksi tırmanırken, Rusya hisseleri, dünya liderleri Ukrayna krizini görüşmek için toplanırken geriledi.

Mart için bugün yayımlanan öncü veriye göre, Çin imalat sanayiinin zayıflamanın 5. ayına girmesiyle, ülkenin bu sene yüzde 7.5'luk büyümeyi yakalayamayacağı endişeleri derinleşti. HSBC Öncü Çin İmalat PMI verisi Şubat'ta 48.5 puan olarak gerçekleşti.

"Teşviği arttıracaklarına dair bir spekülasyon var," diyen Greenwood merkezli Greenwood Capital Associates LLC'nin şef yatırım yetkilisi Walter Todd, "Bunun oradaki piyasalara kısa vadede etki yapmasını bekliyoruz," şeklinde görüş bildirdi.

Şanghay Bileşik Endeksi iki günlük rallisini yüzde 3.7'ye genişletti. Bank of Beijing Co. ve Haitong Securities Co. finansal hisselerdeki yükselişe öncülük ederek en az yüzde 1.9 değer kazandı. Çin'in para piyasası oranı Haziran'dan bu yana en uzun rallisini kaydetti.

(16:50'de güncellendi)