Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:20'de güncellendi)

ABD hisseleri, gösterge endekslerin zirve rekoru kırmasının ardından, işsizlik başvurularının geçtiğimiz hafta beklenenden fazla yükselmesi ve hizmet sektörünün tahminlerden daha yavaş genişlemesi ile geriledi.

Biyoteknoloji hisselerinin endeksi yüzde 2.7 gerileyerek üç günlük ralliye son verdi. Nasdaq Bileşik Endeksi dört günlük yükselişin ardından yüzde 0.9 düşüş yaşadı. Barnes &  Noble Inc., yatırımcı Liberty Media Corp.'un şirket hisselerini azaltacağını açıklaması ile yüzde 14 değer kaybetti. Google Inc. A Sınıfı hisseleri yüzde 0.6 yükselirken C Sınıfı hisseleri de yüzde 0.5 değer kazandı.  Anadarko Petroleum Corp. ise yüzde 15 ilerledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek günü 1,888.77 puandan tamamlarken, son iki günü zirve rekoru kırarak kapatmıştı. Dow Jones endeksi ise sadece 0.45 puan gerileyerek 16,572.55 puan olurken, bu yılki kayıpları silerek, zirve rekoruna dokunmasının ardından tüm zamanların en yükseğine beş puan yakın seviyeden kapandı.  S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 13 altında seyretti.

"Piyasa hala olumlu olmak istiyor ama bazen dirence takılıyor," diyen Banyan Partners LLC'nin şef piyasa stratejisti Robert Pavlik, "Kimse tüm zamanların zirvesinden almak istemez ve bulunduğumuz nokta burası. İnsanlar biraz daha temkinliler. İstihdam verisi yaklaştıkça bekle ve gör moduna gireceğiz," şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi, özel sektör istihdamının arttığını gösteren veriden sonra dün, yükselişin dördüncü gününe girerek rekor seviye olan 1,890.90 puana yükselmişti. Endeks 2014'ün ilk üç ayında yüzde 1.3 yükselerek üst üste beş çeyreklik kazanç serisi yakaladı.

(23:20'de güncellendi)