Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:25'te güncellendi)

Fed'in son toplantı tutanaklarında, faiz artışının zamanlaması konusundaki endişelerin görülmesi ile, ABD hisseleri yükselirken ABD Hazine tahvilleri düşüşleri azalttı, dolar ise geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 14:10'da yüzde 0.8 yukarıda seyrediyor. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili dört baz puanlık yükselişi azaltarak, faizi bir baz puan artışla yüzde 2.69 seviyesinde. Dolar kayıpları genişleterek beş ayın en düşüğüne gerilerken, altın kayıpları sildi. Petrol bir ayın zirvesinde.

Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 18-19 Mart tarihlerindeki toplantısının tutanaklarında, "Bazı üyeler, tahmin medyanındaki artışın, beklentileri abartı duruma getirdiğini belirtti. Üyeler, faiz tahminlerinin FOMC'nin daha az destekleyici politikalara doğru bir adım attığı yönünde bir yanlış anlama yaratmasından endişe duyuyor" denildi.

ABD Hazine tahvili faizleri geçtiğimiz ay toplantı sonrasında, faiz oranlarının beklenenden daha yakın bir zamanda artırılabileceği öngörüsü ile yükselmişti.

Fed Başkanı Janet Yellen, Mart ayı toplantısında tahvil alımlarının bu sonbaharda sonlanabileceği, faizlerin ise bundan altı ay sonra artırılabileceğini dile getirmişti.

(21:25'te güncellendi)