Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, 4 eski hayat kadınıyla toplantıda bir araya geldi.

Papalığa seçildiği günden bu yana attığı ilginç adımlarla adından söz ettiren Franciscus, bunlara bir yenisini ekleyerek Vatikan'ın ev sahipliği yaptığı 2. Uluslararası İnsan Ticaretiyle Mücadele Konferansı öncesi, 4 eski hayat kadınıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, Arjantin, Şili, Macaristan, Çek Cumhuriyeti'nden oldukları belirtilen kadınlarla buluşan Papa'nın, görüşmede, eski seks kölelerinin dokunaklı hikayelerini dinlediği ve halen yaşamlarını polis korumasında altında sürdüren kadınların travmalarını atlatmaları için teşvik ettiği kaydedildi.


-"İnsan ticareti, insanlığa karşı bir suç"-

Franciscus, görüşmenin ardından Vatikan'ın iki gündür ev sahipliği yaptığı İngiltere ve Galler Piskoposluğu'nun organize ettiği 2. Uluslararası İnsan Ticaretiyle Mücadele Konferansı'na katıldı.

Papa, burada yaptığı konuşmada, "Bugün, önemli bir toplantıdayız. Kilisenin, iyi niyetli insanların, 'Yeter' diye haykırmak isteyenlerin toplantısı. İnsan ticareti, insanlığın vücudundaki, Mesih'in etinde bir yaradır. İnsan ticareti, insanlığa karşı bir suç" dedi.

Bu üzücü olay karşısında harekete geçmek gerektiğini ifade eden ruhani lider, hukukun araçlarının titizlikle uygulanmasının gerektiğini, bununla birlikte bu işin mağdurlarına misafirperverlikle ve sıcaklıkla yaklaşacak insani duygularla hareket eden çalışanlara ihtiyaç olduğunu söyledi.