Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:35'te güncellendi)

Dolar, bu hafta yayımlanan Fed Mart ayı toplantı tutanaklarının, politika yapıcıların faiz oranlarını artırmaya doğru ilerlediği iddialarını hafifletmesi ile, euro karşısında son altı ayın en büyük haftalık düşüşüne hazırlanıyor.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, ABD'de üretici fiyatları endeksinin (ÜFE) Mart ayında beklentinin üzerinde yükselmesi ile bugün yükselerek haftalık düşüşü azalttı. Yen, merkez bankasının politika toplantısıyla ek teşviklerde bulunmaktan kaçınması sonrasında, 16 önemli para biriminin çoğu karşısında güçlendi. Güney Kore wonu ise yükselişi dördüncü güne taşıdı.

Stockholm'de bulunan SEB AB stratejisti Richard Falkenhall, "Fed'in tonu piyasanın beklediğinden biraz daha güvercindi. Bu da bazı para birimlerine yardımcı oldu, mesela Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları bu hafta oldukça iyiydi" dedi.

Dolar euro karşısında yüzde 0.1 yükselerek New York saati ile 08:37 itibarıyla 1.3874 dolar olurken, bu hafta genelinde yüzde 1.2 düşüşle 20 Eylül'den bu yana en büyük haftalık kayba hazırlanıyor. Dolar yen karşısında ise 101.45 seviyesinden işlem görürken, hafta genelinde yüzde 1.8 zayıfladı. Yen euro karşısında yüzde 0.2 yükselerek 140.76 oldu.

ABD dolarının 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.2 yükselerek 1,007.25 puan oldu. Endeks bu hafta genelinde yüzde 0.9 düşüş yaşarken, dün 1,004.01 ile 30 Ekim'den bu yana en düşüğe gerilemişti.

(16:35'te güncellendi)