Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD ve Avrupa Birliğ, Ukrayna'da istikrarsızlığın sonlandırılması ve Rusya'nın bölgede daha da büyümesi ile ilgili bir dönüm noktasına geldi.

Krizin sonlandırılmasına yönelik planlar, Ukrayna'nın doğusundaki Slovansk'ta Rusya yanlısı olduğu tahmin edilen kamuflaj kıyafetli silahlıların belirmesi sonrasında yine suya düştü. Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Facebook'tan yaptığı açıklamasında bir askerin öldüğünü, 5 askerin yaralandığını, ayrılıkçıların tarafında da çok fazla yaralı olduğunu söyledi.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Elçisi, New York'taki BM Güvenlik Konseyi'nin acil toplantısında Batı desteğine sahip olan Kiev hükümeti yandaşlarının terör saldırıları organize ettiğini ileri sürdü.

Rusya'nın kurgu hikayeler ortaya attığını ve bunun durdurulması gerektiğini savunan ABD'nin Birleşmiş Milletler Elçisi Samatha Power, toplantıda, "Ukrayna'daki güvensizlik ortamı Rusya tarafından yazılıp oynanıyor" dedi.

ABD, Ukrayna'nın, saldırıların ardında Rusya'nın olduğu iddialarını destekledi. Ancak analistlere göre Rus ekonomisini doğrudan hedef alan ek yaptırım tehditlerinin yinelenmesinin, bu çatışmaları ve askeri tepkileri önleyemedi.