Advertisement

Bursaspor'un, devre arasında Brezilya'nın Bahia ekibinden transfer ettiği Jose Fernandao Viana de Santana, Spor Toto Süper Lig'de attığı gollerle takımının puan kazanmasında önemli rol oynuyor.

Yeşil-beyazlı takıma kiralık olarak transfer edilen ve 2014-2015 sezonu sonuna kadar sözleşme imzalanan Fernandao, 12 haftada rakip filelere 9 gol gönderirken, 4-3 biten Sivasspor maçında "hat-trick" yaptı ve bir anlamda 3 puanı getiren isim oldu.

Ligde Bursaspor formasıyla ilk kez 18. haftada iç sahadaki Eskişehirspor müsabakasında yer alan Fernandao, 3-1 biten bu maçta takımı adına 2 gol attı. Daha sonraki 4 hafta gol yollarından etkisiz kalan Brezilyalı oyuncu, 23. haftada Akhisar Belediyespor'a 2-1 kaybedilen müsabakada da ilk 11'de sahaya çıkıp takımının tek golünü kaydetti.

Kardemir Karabükspor'a karşı alınan 1-0'lık iç saha galibiyetinde maçın tek golünü atan Brezilyalı golcünün performansı, bu haftadan itibaren yine düşmeye başladı. Fernandao, performansındaki düşüş nedeniyle Fenerbahçe ile 27. haftada deplasmanda oynanan müsabakanın kadrosuna alınmayıp dinlendirildi.

Bir haftalık kadro ayrılığı Brezilyalı oyuncuya iyi geldi. Bursa'daki Sivasspor maçında 3 gole imzasını atarak 4-3'lük galibiyette en büyük pay sahip olan Fernandao, Türkiye'de oynadığı maçlarda da ilk kez "hat-trick" yapmış oldu.

Takımının en fazla gol atan oyuncusu konumundaki Fernandao, dün 1-1 biten Kasımpaşaspor maçının 46. saniyesinde gol atma başarısını gösterdi. Alt sıralarla bağlarını koparıp az da olsa UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şansını sürdüren Bursaspor'un en önemli silahı haline gelen Brezilyalı yıldız, dünkü Elazığspor maçında da sahneye çıktı ve 1-0 biten karşılaşmanın golünü atarak 3 puanı getiren isim oldu.

Bursaspor, ikinci yarıda 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 yenilgilik bir performans sergilerden Fernandao, alınan 17 puanın 13'ünde attığı gollerle aktif rol oynadı.


- Türkiye Kupası'nda Galatasaray'a 2 gol

Brezilyalı golcü, gol yollarında yükselen performansını Bursaspor'un Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Galatasaray ile oynadığı maçta da sürdürdü.

Fernandao, ilk yarıda attığı 2 golle takımını 2-0 öne geçirse de Bursaspor bu skoru koruyamadı ve 5-2'lik yenilgiyle kupaya veda etti.

Fernandao'nun ligde gol attığı maçlar şöyle:


Hafta Maç Skor Gol Dakikaları
18 Bursaspor-Eskişehirspor 3-1 22 ve 47
23 Akhisar Belediyespor-Bursaspor 2-1 9
24 Bursaspor-Kardemir Karabükspor 1-0 83
28 Bursaspor-Sivasspor 4-3 8, 39 ve 68
29 Kasımpaşaspor-Bursaspor 1-1 1
30 Bursaspor-Elazığspor 1-0 3