Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 35. haftasında Atletico Madrid deplasmanda Valencia'yı 1-0 yendi.

Atletico'ya 3 puanı getiren golü 42. dakikada Raul Garcia attı. Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone, Arda Turan'ın Valencia maçında da yedek bırakırken, millli futbolcu 59. dakikada David Villa'nın yerine oyuna girdi. Kırmızı beyazlılarda Juanfran, 90+2. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Raul Garcia maç sonunda basına yaptığı açıklamada "Çalışma ve alçak gönüllülük bize galibiyet getiriyor. Takım kelimesi bizim için temel. Kendimiz ve taraftarımız için lig şampiyonluğunu kazanmak istiyoruz" dedi.

Ligin bitimine 3 hafta kala puanını 88'e çıkaran Atletico Madrid, rakipleri Real Madrid ve Barcelona'nın puan kaybetmemesi halinde bile kalan maçlarının ikisini kazanmasıyla şampiyonluğunu ilan edebilecek.

Son olarak 1995-1996 sezonunda şampiyon olan Atletico Madrid, puan kaybetmemesi halinde iki hafta sonra tarihindeki 10. şampiyonluğuna ulaşacak.

Atletico gelecek hafta deplasmanda Levante, 37. haftada sahasında Malaga ve ligin son maçında deplasmanda Barcelona ile karşılaşacak.

Lig sıralamasında Atletico'nun arkasında bir maç eksiğiyle 82 puanlı Real Madrid ve 81 puanlı Barcelona bulunuyor.

Öte yandan 88 puana yükselen Atletico Madrid, 111 yıllık kulüp tarihinde en iyi lig sezonu istatistiğini elde etti.