Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP), 28 Nisan'da gerçekleştirilen 3,8 milyar liralık toplam işlem hacmi ile tüm zamanların rekoru kırıldı.

Borsa İstanbul açıklamasına göre, Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmeleri işlem hacminde tüm zamanların rekoru, 28 Nisan'da ulaşılan 3 milyar 804 milyon 172 bin 852,14 lira toplam işlem hacmi ile kırıldı. Gün içinde 502 bin 182 sözleşme işlem görürken, toplam emir sayısı da 104 bin 576 olarak gerçekleşti.

Çok yakında işleme açılması planlanan Dolar-TL Opsiyon, Mini Endeks Opsiyon ve Mini Altın Vadeli İşlem Sözleşmeleri gibi yeni ürünler ve bu yılın nisan ayından itibaren devreye alınan FIX Protokolü tabanlı emir iletim altyapısıyla, VİOP'ta çok daha yüksek işlem hacmine ulaşılması hedefleniyor.

Piyasa dostu ve üyelerle uyum içinde çalışma yaklaşımı benimseyen VİOP kapsamında gerçekleştirilen sistemsel iyileştirmelerin yanında, piyasa katılımcıları ve yatırımcılara dönük yapılan toplantı ve eğitimlerle, VİOP'ta rekorların arka arkaya kırılması bekleniyor.