Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Japonya, Hong Kong ve Güney Kore'nin tatil olması ile yaşanan düşük işlem hacmiyle birlikte yükseliyor. Genting Singapore Plc ve Avustralyalı Leighton Holdings Ltd. bilanço açıklamalarının ardından değer kazandı.

Genting Singapore yüzde 3.4, Leighton ise yüzde 1.5 ilerleme kaydetti. Nadir toprak madenleri üreticisi Lynas Corp., bazı borç ödemelerini ertelemeyi planladığını duyurmasıyla beş yılın en düşüğüne geriledi.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Sidney saati ile 14:49'da 475.27 puan olurken, 10 sanayi grubunun 8'i artış gösterdi. Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi vadelileri ise yüzde 0.2 yukarı tırmandı.

Melbourne'da bulunan IG Ltd. piyasa stratejistlerinden Evan Lucas, "Japonya ve Hong Kong'un kapalı olmasıyla, yüksek bir işlem hacmi yok. İnsanlar Yellen'ın yarın yapacağı sunumu beklemeye başlayacak" dedi.

Fed Başkanı Janet Yellen, Banka'nın 30 Nisan'daki toplantıda aylık tahvil alım miktarını düşürmeyi sürdürmesi ve faiz oranlarını rekor düşük seviyede sıfıra yakın tutmasının ardından, yarın (7 Mayıs) kanun yapıcılara bir sunum yapacak.

Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi bugün yüzde 0.2 yükselerek, Avustralya merkez bankası Reserve Bank of Australia'nın gösterge faiz oranını rekor düşük seviye yüzde 2.5'te tutmasının ardından kaydettiği kazançları sürdürdü. Bloomberg anketine katılan 33 ekonomistin tamamı faiz oranının yüzde 2.5'te tutulacağı yönündeydi. Hisselerin işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 23 altında seyretti.