Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Koç Holding, bu yılın ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 15,7 milyar lira gelir, 562 milyon lira ana ortaklık payları net dönem karı elde etti.

Koç Holding açıklamasında göre, 2014 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 15,7 milyar lira gelir elde eden Holding, 715 milyon lira vergi öncesi kar ve 562 milyon lira ana ortaklık payları net dönem karı gerçekleştirdi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Koç Holding Üst Yöneticisi Turgay Durak, 2014 yılının ilk çeyreğinde yaşanan zorlu ekonomik ortama karşın, Koç Topluluğunun tüm faaliyetlerini sağlam bir şekilde sürdürmeye devam ettiğini belirtti.


- "Kredi notumuzu ve görünümümüzü muhafaza ediyoruz"

Turgay Durak, Koç Holding'in artan global politik risk ve yavaşlayan ekonomik büyüme ortamına gösterdiği yüksek direnci kanıtlayan en önemli gelişmenin, uluslararası derecelendirme kuruluşları Moody's ve S&P'nin, Koç Holding'in uzun vadeli kredi notunu ve görünümünü 2014'ün ilk çeyreğinde muhafaza etmesi olduğunu belirtti.

Nisan ayında Moody's'in, Koç Holding'in uzun vadeli kredi notunu "Baa3" olarak koruduğunu ve görünümünü pozitif olarak teyit ettiğini anımsatan Durak, "Böylece Koç Holding Moody's tarafından pozitif görünüme sahip tek Türk şirketi oldu. Aynı dönemde, S&P de Koç Holding'in TL ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu yatırım yapılabilir seviyesinde muhafaza edip, görünümünü durağan olarak teyit etti" açıklamasında bulundu.

Durak, bu yılın ilk çeyreğinde faaliyet gösterilen her sektörde yatırımların planlandığı şekilde devam ettiğini belirterek, Koç Topluluğu'nun tarihinin en büyük organik yatırım döneminden geçtiğini hatırlattı.

2014 Kasım ayında faaliyete geçmesi beklenen 2,7 milyar dolar tutarındaki 'Fuel Oil Dönüşüm Projesi' için toplamda 2,3 milyar dolar, ilk çeyrekte ise yaklaşık 240 milyon dolar harcandığını ifade eden Durak, ilk çeyrek sonunda yüzde 94'ü tamamlanan projeyi faaliyete geçirdiklerinde, Türkiye'nin enerji ithalatını yıllık net 1 milyar dolar azaltacaklarını bildirdi.