Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Vodafone Group, karının bu yıl düşeceği tahmininde bulunmasının ardından 14 ayın en düşük seviyesine geriledi. Deutsche Annington Immobilien SE; yatırımcıların yüzde 12.5'lik şirket payını satma teklifi sonrası yüzde 5.8 düştü. Carnival Plc, Avustralya'da filo genişlemesi duyurusunun ardından, Morgan Stanley'in hisse tavsiyesini yükseltmesi ile birlikte, 5 ayın en hızlı yükselişini kaydetti. United Internet AG, çeyrek dönem satışlarının analistlerin tahminlerini aşmasıyla son dört yılın en büyük artışını kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den daha az düşerek 338.35 puana indi. Gösterge endeks, 13 Mayıs'ta gördüğü en yüksek seviyesinden yüzde 1 uzakta seyrediyor.

Londra'da Coutts & Co. küresel hisse senedi strateji müdürü James Butterfill "Beklenti açık bir şekilde iyileşiyor. Ancak çoğu şey hala, gerçekten artan şirket karlarına ve makro verilerin yolunda gitmesine bağlı," dedi ve "Bu yı, durum teslimatla ilgili olmalı. Piyasalar artık ucuz değil, ancak göreceli bazda halen cazip. Öncü göstergeler şirket marjlarının genişlemeye devam edeceğini işaret ediyor ve Avrupa için tavsiyemiz halen 'overweight'" şeklinde görüş bildirdi.

Bugün Fransız CAC 40 endeksi yüzde 0.2, İngiliz FTSE 100 endeksi yüzde 0.6 düşüşle günü tamamladı.