Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ülkesi ile Rusya arasında şu anda ikili görüşmelerin yapılmasının mümkün olmadığını belirtti.

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Yatsenyuk, Rusya ile görüşmeler konusunda hükumetin görüşünün değişmediğini ifade ederek "Günümüzün koşullarında ABD ve Avrupa Birliği olmadan Ukrayna ile Rusya arasında ikili görüşmelerin yapılması mümkün değil" dedi.

Yatsenyuk ayrıca, 29 Mayıs'a kadar Ukrayna'nın Naftogaz şirketi ile Rus Gazprom arasında anlaşma imzalanmaması halinde, tarafların artık Stockholm Tahkim Kurulu'nda görüşeceklerini ifade etti. Yatsenyuk, kullandıkları doğalgaz için ödeme yapmaya hazır olduklarını dile getirirken, ödemelerin yapılması için kontrat imzalanması gerektiğini belirtti.

Yatsenyuk, Kırım'daki "Çernomorneftegaz" şirketi üzerinden Rusya'nın alıkoyduğu 2,2 milyar metreküp doğalgazın Ukrayna'ya iadesi konusunda Rus yetkililerden cevap beklediklerini de kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün yaptığı açıklamada, Moskova'nın, Ukrayna'da devlet başkanlığı seçimlerini kazanan Petr Poroşenko ile diyaloğa hazır olduğunu kaydederek, Moskova ile Kiev arasında ilişkilerin devam etmesi için aracı gerektiği yönündeki yorumlara katılmadığını dile getirmişti.