Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(21:25'te güncellendi)

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), ABD stoklarının geçen hafta yükseldiği söylentisiyle düşüşünü ikinci güne taşıdı. Brent petrolü ile WTI arasındaki fark Ukrayna ve Libya'da tansiyonun yükselmesiyle açıldı.

WTI, yaklaşık yüzde 0.8 oranında düştü. Yarın açıklanacak hükümet verisi öncesinde Bloomberg anketine katılan 10 ekonomist, ABD ham petrol stoklarının 500 bin varil artışla yılın bu döneminin en yüksek seviyesine yaklaşmış olduğunu tahmin ediyor. Euro dolar karşısında, Almanya'da işsizlik oranının beklenmedik şekilde artmasıyla son üç ayın en düşük seviyesine geriledi.

Manulife Asset Management'tan Chip Hodge, "Çok fazla petrol var. Stokların ne kadar sağlam olduğu düşünüldüğünde fiyatlar beklentilerin de üzerinde yüksek" yorumunda bulundu.


Temmuz vadeli WTI petrolün varili, New York Mercantile Exchange elektronik işlemlerinde, 73 sent ya da yüzde 0.7 düşerek yerel saatle 14:02'de 103.38 dolardan işlem gördü.Tüm kontratlarda işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 24 altında seyretti.

Temmuz vadeli Brent petrolün varil fiyatı, Londra merkezli ICE Futures Europe'ta 11 sent yükselişle 110.13 dolar oldu.Tüm kontratlarda işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 16 altında seyretti. WTI ve Brent petrol arasındaki fark 6.75 dolar olurken, dün 5.91 dolar ile son altı haftanın en düşük seviyesi kaydedildi.

(21:25'te güncellendi)