Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Francesco, Roma Olimpiyat Stadı'nda 50 bin kişinin bulunduğu dini bir etkinliğe katıldı. Aralarında çok sayıda din adamı da bulunan katılımcılar, Papa için bir tribün gösterisi olan Meksika Dalgası ile kartonlardan hazırlanmış koreografiler yaptı.

Katolik sivil toplum örgütlerinden Rinnovamento nello Spirito'nun (Ruhun Yenilenmesi) 37'nci buluşması için stadyuma gelen Papa, büyük bir coşkuyla karşılandı. 52 ülkeden temsilcinin de bulunduğu binlerce kişiyle birlikte en sevdiği dini şarkılardan birine eşlik eden Papa, stadyumda bulunanları kutsadı ve diz çökerek bir süre dua etti.


-Papa bizim manevi teknik direktörümüz

Organizasyonun sunumunu yapan görevli, "Bir stadyumdayız ve burada hep teknik direktörlerin sözü geçer. Bugün ise burada bir Papa, yani manevi teknik direktörümüz var"sözleri uzun süre gülüşmelere neden oldu.

Bir rahip, bir genç inanan, evli bir çift ve bir görme engellinin sorularını cevaplayan Papa, bu kişilerin arasında bir de yaşlı olması gerektiğini söyleyerek, "Çok zaman bir kenara bıraktığımız yaşlılar, Kilise'nin bilgeliğidir. Nineler, dedeler bizim inancımızın teminatıdır" sözleri büyük alkış aldı.

Ailelere de değinen Papa, "Evli çiftler de günahkardırlar, ama hem kendileri hem de çocukları inançla yollarına devam etmek arzusundadırlar. Tanrı, şeytanın yok etmek istediği aile kurumunu korusun. İsa Peygamber de aile içinde büyümüştü" dedi.

Dha