Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Google Inc.’in Android yazılımını kullanan en büyük mobil cihaz üreticisi Samsung Electronics Co., Tizen işletim sistemli ilk akıllı telefonunu piyasaya planlanandan yaklaşık bir yıl geç sunacak.

Güney Kore merkezli Suwon, Samsung Z'nin diğer pazarlara çıkmadan önce üçüncü çeyrekte Rusya'da tüketiciyle buluşacağını açıkladı. 4.8 inçlik ekrana sahip olan Samsung Z, bugün San Francisco'da düzenlenen Tizen geliştiricileri konferansında tanıtılacak.

Aralarında Intel'in de bulunduğu bir grup şirket tarafından geliştirilen Tizen'in, en popüler akıllı telefon işletim sistemi olan Android'e alternatif olması bekleniyor. Tüketici talebini canlandırarak ucuz Çin mallarıyla rekabet etmeye çalışan Asya'nın en büyük teknoloji şirketi, daha önce Tizen kullanan ilk telefonlarının 2013 Eylül sonunda piyasaya çıkacağını duyurmuştu.

CIMB Group Holdings analistlerinden Lee Do Hoon, "Samsung üçüncü çeyrekteki boşlukları doldurmak için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor ama ben Tizen'li telefonun Samsung'un akıllı telefon satışlarının bütününe büyük bir katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Yeni telefon henüz yolun çok çok başında olduğu için, bu adım yalnızca sembolik bir anlam taşıyor" yorumunda bulundu.

Bununla birlikte teknoloji devi Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'un son sürümü iOS 8, Apple CEO'su Tim Cook, tarafından tanıtıldı.