Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:06'da güncellendi)

Euro üç ayın en düşük seviyesinden toparlandı, Avrupa hisseleri bu hafta gerçekleşecek Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesi Euro Bölgesi enflasyonundaki yavaşlamayla düştü. Hazine tahvillerinde düşüş dördüncü güne taşınarak Ekim'den bu yana en uzun düşüş kaydedilirken, ABD hisselerinde fazla değişim yaşanmadı.

Euro dolar karşısında yüzde 0.3 değer kazanarak 1.3631 oldu ve 16 ana para biriminden 14'ü karşısında yükseldi.  Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 düşerken, Standard & Poor’s 500 Endeksinde düşüş yüzde 0.1'de kaldı. 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi 5 baz puan artışla yüzde 2.57'ye çıktı. Bakır yüzde 1 düştü, kahve düşüşe yöneldi. Ruble dolar karşısında art arda yedi gündür zayıflarken, Ocak ayından bu yana kaydedilen en uzun kayıp döneminde.

Euro Bölgesi enflasyonu Mayıs ayında tahminlerin ötesinde yavaşladı ve Avrupa Merkez Bankası'nın büyümeyi ve fiyatları destekleme konusunda bu haftaki toplantıda yeni önlemler açıklaması yönündeki baskıları artırdı. ABD hisseleri, fabrika siparişlerinde beklentilerin üzerinde iyi gelen veriyle kayıpları dengeledi. Bu hafta açıklanacak raporların ABD işsizlik oranının geçen ay Eylül 2008'deki rekor düşük seviye yakınlarında kaldığını göstermesi bekleniyor.

Stifel Nicolaus & Co.'dan Chad Morganlander, "Traderlar bahislerini oluşturmadan önce Avrupa Merkez Bankası'ndan gelecek cevabı bekliyor. Genel algı Fed'in agresif bir tavır izleyeceği ve Cuma gübü beklentilerden daha iyi istihdam verileri geleceği yönünde" yorumunda bulundu.

(21:06'da güncellendi)