Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Chris McDaniel, ABD Senatörü Thad Cochran'ı Mississippi'deki adaylık yarışında oldukça zorlayarak, Çay Partisi hareketine yeni bir soluk kattı.

Associated Press verilerine göre, bugünün erken saatlerinde alınan sonuçlar seçim bölgelerinin yüzde 99'unda McDaniel'ın yüzde 49.6, Cochran'ın ise yüzde 48.9 oranında oy aldığını gösteriyor. İki tarafın da yüzde 50 oy oranına ulaşması halinde adaylar, Cumhuriyetçi Senato adayının belirlenmesi için 24 Haziran'da karşı karşıya gelecek.

Üçüncü aday Thomas Carey ise dünkü oylamada oyların yüzde 1.6'sını aldı.

Kampanya süresi boyunca 41 yaşındaki McDaniel, 76 yaşındaki Cochran'ı, paranın çoğu Mississippi'ye geri aksa da, hükümet kaynaklarını projeler için bağlayan yaklaşımı sebebiyle eleştirdi. Washington merkezli Vergi Fonu tarafından 2007 yılında yayınlanan bir analiz, Mississippi eyaletinin ödenen vergi başına alınan federal harcama miktarı bakımından New Mexico'dan sonra ikinci sırada geldiğini ortaya koymuştu.

Cochran'ın kampanya ekibi dün sosyal medya üzerinden, bir noktada adaylar arasındaki farkın "500 oydan daha az" olduğunu açıkladı. Twitter üzerinden yapılan açıklamada, "Yeni kampanya yarın başlıyor. Zafere üç hafta!" ifadesi kullanıldı.

Senatör McDaniel ise destekçilerine yaptığı açıklamada, "Zafer bizim olacak, öyle ya da böyle" dedi.