Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ortadoğu'da barış için birlikte dua etti.


Papa Franciscus'un 24-26 Mayıs'ta Ürdün-İsrail-Filistin'den oluşan "Kutsal topraklar seyahatinde Ortadoğu barışına manevi açıdan katkı sağlamak için ortaya attığı "Ortadoğu'da barış için birlikte dua etme fikri" bugün Vatikan bahçelerindeki tarihi törenle gerçekleşti.


Akşam saatlerinde Vatikan'da buluşan 3 lider, dualarını, üç semavi dinin dünyaya geliş sırasına göre İbranice, İtalyanca, İngilizce ve Arapça okudu ve Yaradan'a Ortadoğu'ya barış ve huzur vermesi temennisinde bulundu. Törenin Arapça kısmında Kuran-ı Kerim'den sureler de okundu.


Papa Franciscus, "Barış için yakarış" konuşmasında, "Tanrım, şimdi bize yardım et. Bize rehberlik et ve barışı bize bağışla. Gözlerimizi aç ve bu kadar savaş yeter de" ifadesiyle temennisini dile getirdi.


Vatikan'ın "Barış için yakarış" adıyla duyurduğu etkinliğin son bölümünde 4 lider, bahçedeki barışın simgesi zeytin ağacının dibine beraber toprak attı.


Törenin sonunda 4 lider, katılımcıları tek tek selamladı.