Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Asya hisseleri, bölgesel gösterge endeksinin yükselişini 7 ayın en yüksek seviyesine taşırken yükseliyor. Asya hisse senetlerinin yükselişinde, Japonya büyüme rakamları, ABD istihdam ve Çin ihracat verilerinin global ekonomi görünümünü desteklemesinin etkisi mevcut.

Satışlarının yarısından fazlasını Japonya’nın dışına gerçekleştiren Panasonic Corp., yüzde 2.6 oranında değer kazandı. Dongfeng Motor Group Co., ortağı Nissan Motor Co.’nun Infiniti markasının Çin’de fabrika inşasına tekrar başlamasının ardından, Honkong’da yüzde 7.4 oranında artış göstererek MSCI Asia Pacific Endeksi’nde (MXAP) yükselişlere öncülük etti.

MSCI Asia Pacific Endeksi, 10 sanayi grubundan birinin değerlenmesiyle, yüzde 0.3 oranında yükselerek Hong Kong saatiyle 11:17’de, 22 Ekim’den bu yanaki en yüksek kapanışına yaklaşarak 143.74 seviyesine ulaştı.  Gösterge, geçen hafta Mart ayından bu yana en uzun haftalık yükseliş serisini gerçekleştirmiş oldu. Endeks, Çin’in banklar için teminat kurallarını genişletmesinin ve ABD verilerinin ekonominin iyileşmeye işaret etmesinin ardından Şubat’taki bu yılın en düşük seviyesinden 6 Haziran’da yüzde 10 oranında artış gösterdi.

Wellington merkezli AMP Capital Investors Ltd.’de yatırım stratejisi müdürü Keith Poorekonu ile ilgili olarak, “Esasen, küresel ekonomi gelişiyor.  Zemin, hisse senetleri için oldukça olumlu, ralli sürdürülebilir” yorumunda bulundu.