Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:00'te güncellendi)

Avrupa'da hisseler yükselirken, İtalya ve İspanya'da tahvil faizleri rekor seviyeye düştü, tahviller yükseldi. Gelişen piyasa hisseleri artış kaydederken, Endonezya rupisi gelişen ülke para birimlerindeki yükselişe öncülük etti. Petrol, Çin'de ihracatın beklentileri aşması ile tırmandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi New York saati ile 06:03'te yüzde 0.2 yukarıda seyrediyordu. Standard & Poor's 500 vadelileri, gösterge endeksin geçtiğimiz haftayı zirve rekorunda kapatmasının ardından yüzde 0.1'den az geriledi. İtalya'da 10 yıl vadeli tahvil faizi yedi baz puan kadar düşüş ile yüzde 2.69 olurken, İspanya'nın 10 yıl vadeli tahvil faizi ise yüzde 2.58'e dokundu. Kurumsal kredi riski üst üste yedinci aylık düşüşü kaydetti. 20 gelişen ülke para biriminin göstergesi, Çin'in son beş yılın en büyük ticaret fazlasını elde etmesi ile yükselişi üçüncü güne taşıdı. Petrol yüzde 0.5 ilerledi.

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarında kesintiye gitmesi ve bankalara kredi desteği sağlaması ile, İspanya'nın borçlanma maliyetleri 10 yıllık tahvil faizini 2010'dan bu yana ilk defa aynı vadeli ABD tahvil faizinin aşağısına gönderdi. Çin'de ticaret beklentileri aşarak bir önceki yıla oranla yüzde 7 artış gösterdi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentileri aşması sonrasında bugün ülkedeki ekonomik görünüme yönelik bir konuşma yapacak.

AMP Capital Investors Ltd. şef yatırım stratejisti Keith Poore, "Temellere bakarsak, küresel ekonomi gelişme kaydediyor. Hisseler için zemin oldukça iyi. Düşük enflasyon ve destekleyici merkez bankası politikaları gördüğümüz sürece, ralli istikrarlı bir şekilde sürecektir" yorumunu yaptı.

(14:00'te güncellendi)