Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Borsaları, küresel ekonomik toparlanmanın iyi gittiğine yönelik iyimserlikle yükselerek, altı yılın zirvesini genişletti.

Banco Popular Espanol SA (POP), JPMorgan Chase & Co.’nun yatırımcılara İspanyol bankanın hisselerini satın alma tavsiyesinde bulunmasıyla yüzde 4.3 değerlendi. Gecina SA, Metrovacesa’nın Fransız gayrimenkul şirketindeki yüzde 27'lik hisseyi satışa sunmasının ardından yüzde 3.2 geriledi. Lloyds Banking Group Plc ise ilk halka arz öncesinde, TSB tüketici kredisi biriminin defter değerinden daha düşük bir fiyat aralığı belirlemesiyle yüzde 1.8 düşüş yaşadı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek 348.52 seviyesine ulaştı. Gösterge endeks böylece yükselişini 8. haftaya taşıyarak Ağustos 2012’den bu yana en uzun haftalık kazanca ilerledi.

"Ekonomik toparlanma insanların tahmin ettiği şekilde değil, fakat yavaşça o seviyeye geliyor" diyen Royal London Asset Management fon yöneticisi Derek Mitchell, “Kurumsal kazançların da takip etmesiyle piyasayı yükseltmek için gerekli bütün unsurlar var olacak. Süreç, insanların beklediğinden çok daha yavaş gelişecek ve fon yöneticileri için performans göstergelerinin üzerine çıkmak çok zor olacak” şeklinde konuştu.

Bugün Norveç, Danimarka, İşviçre, Avusturya, İzlanda, Yunanistan ve Lüksemburg’ta piyasalar tatil nedeniyle kapalıydı. Alman DAX endeksi yüzde 0.2, İngiliz FTSE 100 endeksi de yüzde 0.2 oranında yükselişle günü tamamladı.