Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(13:20'de güncellendi)

Standard & Poor's 500 vadelileri gösterge endeksin zirve rekorundan gerileyeceği sinyalini verirken, Avrupa'da kredi riski son sekiz günde ilk defa yükseldi ve yen güçlendi. Gelişen piyasalar Çin hisseleri ile yükselirken, petrol yükselişi üçüncü güne taşıdı.

S&P 500 vadelileri Londra saati ile 10:54'te yüzde 0.2 aşağıda seyrederken, Stoxx Europe 600 Endeksi dün ulaştığı altı yılın zirvesini genişleterek yüzde 0.1 yukarıda. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 13 ayın en yükseğine ilerliyor. Kurumsal tahvil riski altı yıldan uzun bir sürenin en düşüğünden toparlandı. Yen 16 önemli para biriminin tamamı karşısında güçlenirken, euro dolar karşısında yüzde 0.3 düşüşle 1.3556 dolardan işlem görüyor. WTI petrol yüzde 0.2 ilerledi ve paladyum üç yılın zirvesine tırmandı.

Küresel çapta hisse değerleri, ABD ekonomisinin güç kazandığı ve anlaşma faaliyetlerindeki artış ile geçtiğimiz ay, 2 trilyon dolardan fazla artarak 2003'ten bu yana en yüksek seviye olan 64.8 trilyon dolara yükseldi. Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranı kesintileri, İtalya ve İrlanda gibi ülkelerde tahvil faizlerinin rekor düşük seviyelere inmesine yardımcı oldu. Çin Merkez Bankası bazı bankalar için zorunlu karşılıklarında indirim açıkladı.

ABN Amro Private Banking Asya hisseleri araştırma şefi Daphne Roth, "Küresel büyüme görünümündeki iyimserlikle birlikte, hala riskli varlıklara ağırlık veriyoruz. Kuzey Asya piyasaları ihracatı artırmaya başladığından bu yana oldukça seviliyor. Piyasanın çok yukarı gitmesiyle şimdi biraz düzeltme zamanı" dedi.

(13:20'de güncellendi)