Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'nın geçen hafta açıkladığı önlemlerin etkisinin hissedildiği Avrupa Borsaları günü yükselişle kapatarak altı yılın zirvesini korudu.

İrlanda'nın varlık bakımından en büyük bankası Bank of Ireland, ABD'li milyarder Wilbur Ross'un, bankanın elindeki hisselerini satışa çıkarması ile yüzde 3.2 geriledi. Booker Group Plc., Goldman Sachs’in şirketi satın alma listesinden çıkarmasının ardından yüzde 2.2 değer kaybetti. Gemalto NV, China Telecom’un şirketi mobil telefonlarda temassız ödemeler için çip tedarik etmesi üzere seçmesinin ardından yüzde 2 oranında yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.3 yükselerek 349.71 puan oldu. Gösterge endeks, Avrupa Merkez Bankası  Başkanı Mario Draghi’nin Euro Bölgesi’ndeki düşük enflasyonu sona erdirmek amacıyla faiz oranlarının indirileceğini ve bankalar için düşük faizli kredi sağlanacağını açıklamasının ardından bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 10 oranında ralli yaptı.

Bugün Alman DAX Endeksi yüzde 0.2, Fransız CAC 40 Endeksi yüzde 0.1 yükselirken İngiliz FTSE 100 Endeksi ise yüzde 0.1'den daha az değer kaybetti.