Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, Çin'de enflasyonun 4 ayın en hızlı düzeyine tırmanması ile yükselirken, Hang Seng Endeksi bu yılki kayıplarını siliyor. Kumarhane şirketleri Hong Kong’ta düşüyor.

LG Display Co., Macquarie Group Ltd.’in hisselerini tavsiye etmesinin ardından Seul’da yüzde 6.4 oranında artış gösterdi. Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. ise Bank of America Corp.'un Merrill Lynch birimi tarafından şirket hisselerinin tavsiye edilmesinin ardından yüzde 1.2 oranında değer kazandı. SJM Holdings Ltd., kumarhane şirketleri, China UnionPay Co. kredi kartlarına kısıtlama getirilmesinin dünyanın en büyük kumar merkezine para akışını durduracağı söylentisiyle düşüşe geçerek Hong Kong’ta yüzde 5.3 oranında değer kaybına uğradı.  

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 oranında artış göstererek Hong Kong saati ile 16:30’da 143.87’e yükseldi ve üst üste dördüncü günde artışa yöneldi. Endeks dün itibarıyla, ABD'de ekonomik veriler toparlanmanın devam ettiğini gösterirken, Çin'de imalat sanayinin güçlendiği sinyalleri ve otoritelerin bankalara yönelik teminat kurallarını hafifletmesi ile Şubat ayındaki bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 10 ralli yaptı. Bugün açıklanan veriler göre fabrika çıkış fiyatları ılımlı bir düşüş yaşarken, Çin'de enflasyon Mayıs ayında ivme kazandı.

ABN Amro Private Banking Asya hisseleri araştırma şefi Daphne Roth, "Küresel büyüme görünümündeki iyimserlikle birlikte, hala riskli varlıklara aşırı ağırlık veriyoruz. Kuzey Asya piyasaları ihracatı artırmaya başladığından bu yana oldukça seviliyor. Piyasanın çok yukarı gitmesiyle şimdi biraz düzeltme zamanı" dedi.