Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Futbol kulüplerinin, kadrolarını güçlendirmek için Brezilya'da başlayan 2014 FIFA Dünya Kupası'nı beklemeleri transfer piyasasına olumsuz yansıdı.

Futbolda sezonunun tamamlanmasına rağmen Avrupa transfer piyasası Dünya Kupası nedeniyle henüz hareketlenmedi.

Yeni sezonda daha iyi bir takım oluşturmak için kupa maçlarını göz hapsine alan Avrupa'nın önde gelen kulüpleri, transfere "Brezilya rötarı" verdi.

Listesine aldıkları oyuncuların ve yeni yıldız adayların turnuvadaki performanslarını görmek isteyen takımların, 13 Temmuz'da oynanacak final maçıyla sona erecek Dünya Kupası'nın ardından transfere hız vermeleri bekleniyor.


-Transferin bonkörü suskun

Avrupa'nın yeni Roman Abramovic'i olarak gösterilen Rus işadamı Dmitriy Ribolovlev başkanlığında futbolculara astronomik ücretler ödeyerek adından sıkça söz ettiren Fransız temsilcisi Monaco, transfer politikasını Dünya Kupası'na göre şekillendirmeyi planlıyor.

Geçen sezon Falcao'yu Atletico Madrid'den 60 milyon avro karşılığında renklerine bağlayan,
Porto'ya James Rodriguez ve Joao Moutinho için toplamda 70 milyon avro ödeyen Monaco, bu transfer döneminde suskunluğunu koruyor.


- Henüz imza attırmadı

Gallerli kanat oyuncusu Gareth Bale için geçen sezon kasasından 94 milyon avro çıkaran Real Madrid de kupada öne çıkacak oyuncuları bekliyor.

La Liga'da 3. sırada kalmasına rağmen UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldırarak taraftarlarını sevince boğan Real Madrid, henüz kadrosuna takviye yapmadı.


- Barça acele etmiyor

FIFA Dünya Kupası'nda evsahibi Breziya'nın en önemli gol umudu Neymar'ı geçen sezon kadrosuna katarak transfer piyasasında "ben de varım" diyen İspanyol temsilcisi Barcelona da bu kez kadrosuna takviye yapmak için acele etmiyor.

Şampiyonluğu Atletico Madrid'e kaptıran ve Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olamayan Katalan ekibinin, Dünya Kupası'nın ardından transfer için harekete geçmesi bekleniyor.



- Tek transfer

Avrupa'da şu ana kadar tek ses getiren transfere İngiliz Chelsea Kulübü imza attı.

Chelsea, Barcelona'nın İspanyol yıldızı Cesc Fabregas ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. İsmi uzun süredir İngiliz ekibiyle anılan Fabregas, resmen Chelsea'nin oyuncusu oldu.

Ada basını, Atletico Madrid'de atığı gollerle transferin gözdesi haline gelen Diego Costa'nın da önümüzdeki sezon Chelsea forması giymesine kesin gözüyle bakıyor.


- Atletico Madrid hızlı başladı

La Liga'nın son şampiyonu Atletico Madrid de transfer dönemine hızlı girdi.

Arda Turanlı Atletico Madrid, Granada'nın Brezilyalı stoperi Guilherme Siqueira ile anlaşırken, Getafe'nin kalecisi Miguel Angel Moya'yı da kadrosuna kattı.


- Liverpool'a "genç" takviye

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool ise Bayer Leverkusen'de forma giyen Türk asıllı Alman orta saha oyuncusu Emre Can'ı transfer etti.

İngiltere'de şampiyonluk yarışında Manchester City'nin arkasında kalan Liverpool, sözleşmesindeki fesih bedeli 9,75 milyon sterlin olan 20 yaşındaki Emre Can ile prensip anlaşmasına vardı.

Premier Lig takımlarından Aston Villa da kadrosunu 56 kez İngiltere Milli Takımı forması giyen 32 yaşındaki orta saha oyuncusu Joe Cole ile güçlendirdi.