Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:20'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, Irak’ta tırmanan şiddetin petrol üretimini tehdit etmesi ve İngiltere’nin morgage kredilerini sınırlamak için yeni önlemler alacağını açıklamasının ardından gayrimenkul şirketlerinin gerilemesi ile 4 haftadaki en dik düşüşü yaşıyor.

Barrat Developments Plc'nin de aralarında bulunduğu İngiliz inşaat şirketleri, Maliye Bakanı George Osborne tarafından Bank of England'ın (BOE) mortgage kredileri üzerinde yeni bir güç kuracağı sözünü vermesi ile düşüş yaşadı. Avrupa'da petrol şirketleri endeksi, petrol fiyatlarındaki artışla birlikte yükseldi. Geberit AG, Goldman Sachs Group Inc.’in şirketin derecelendirme notunu yükseltmesinin ardından yüzde 2 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 düşerek Londra saati ile 11:26'da 345.29 puana gerilerken, yüzde 0.6 oranında haftalık kayba doğru ilerliyor. Endeks dünü yatay seyirle tamamlarken, dünkü verilere göre ABD'de perakende satışlar beklentinin altında yükselirken, işsizlik başvuruları beklenmedik şekilde arttı. Standard & Poor's 500 vadelileri bugün yüzde 0.1 gerilerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.2 kayıp yaşadı.

UBS AG'nin varlık yönetimi biriminde küresel varlık tahsisi yöneticisi olan Mark Andersen, "Irak gelişmeleri yatırımcıların petrol fiyatlarını yakından takip ettiği bir konu olmaya devam edecek" dedi.

(15:20'de güncellendi)