Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Intel Corp.'un rallisi ve şirket anlaşmalarının, Irak'taki tansiyonun petrol arzını aksatabileceği endişelerini bastırması ile yükselerek, bu haftaki kayıpları azalttı.

Intel, ikinci çeyrek ve yıllık satış tahminini artırması ile son üç yılın en büyük yükselişini kaydetti. Express Inc., Sycamore Partners'ın şirketi satın almayı planladığını açıklaması ile yüzde 21 tırmandı. Priceline Group Inc., OpenTable Inc.'i 2.6 milyar dolara satın almayı onaylaması üzerine yüzde 3 geriledi. Citigroup Inc., mortgage destekli tahvil satışlarına yönelik soruşturmaların bir parçası olarak ABD Adalet Bakanlığı'nın şirketten 10 milyar dolar anlaşma ücreti talep edeceğini açıklaması üzerine yüzde 1.4 değer kaybetti.

Standrad & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek New York günü 1,936.15 puandan tamamladı. Dow Jones endeksi ise 41.55 puan, yani yüzde 0.3 artışla 16,775.74 puan oldu. ABD Borsalarında yaklaşık 5.1 milyar hisse el değiştirirken, işlem hacmi son üç ay ortalamasının yüzde 18 altında seyretti.

Haftalık bazda S&P 500 yüzde 0.7 gerilerken, Dow Jones ise yüzde 0.9 kaybetti. Böylece iki endeks de son 2 ayın en kötü haftalık performansını kaydetti.

S&P 500 dün, Irak'taki şiddet olaylarının artması ile düşüşü üçüncü güne taşıyarak, son 2 ayın en uzun kayıp sürecini kaydetmişti. Endeks 9 Haziran'a kadarki süreçte üst üste 4 gün rekor kırdı.